Стало відомо, які вагони УЗ пропускатиме через кордон першочергово

АТ «Укрзалізниця» розглядає шляхи врегулювання питання зі значним простоєм вантажних вагонів на кордоні. Планується, що заходи включатимуть першочерговий пропуск через переходи вагонів, що простоюють понад 1–2 місяці, та узгодження планів передачі лише на адресу сумлінних перевізників. 

Про це заявив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, повідомляє Rail.insider

За його словами, є кілька шляхів подолання проблеми черг. 

«Будемо фільтрувати вагони та в першу чергу пропускати ті, котрі стоять уже понад 1–2 місяці. Будемо їх просувати. Крім того, будемо працювати (затверджувати плани – ред.) з максимально ефективними та відповідальними перевізниками, які вчасно забирають підтверджені ними вагони», — акцентував Валерій Ткачов. 

Він додав, що вважає неефективною співпрацю з деякими європейськими перевізниками, які в кілька разів завищують заявки, а згодом не забирають вчасно та в обумовленій кількості пред’явлені навантажені вагони.

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»

Крім того, залізничники планують звертати увагу на статистику минулих періодів по певних переходах і, відповідно до реальних можливостей напрямків, розподіляти потоки вантажів до них. При цьому, намічається дотримуватися певної пропорції по видах вантажів.

Валерій Ткачов також додав, що упорядкувати черги за видами вантажів могло би державне регулювання у вигляді певних квот. Проте для лобіювання своїх інтересів через такий інструмент, за його словами, аграрії мають звернутися до уряду.

Нагадаємо, що Укрзалізниця провела перший від початку війни аукціон з розподілу зерновозів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus