Стало відомо, які нові логістичні маршрути найпопулярніші в експортерів зерна

За цей місяць близько двох мільйонів тонн експорту зерна пройшло за новими логістичними маршрутами: це Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина. Маємо потенціал до збільшення.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише пресслужба Мінагрополітики. 

«Ми активно працюємо над збільшенням логістики через західні кордони. Понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в цих зонах», — наголосив міністр.

 

Міністр підкреслив, що робота міністерства також сконцентрована над розв'язання питань зі зберігання та вивезення врожаю. Адже аграрії, які збирають і збиратимуть урожай ближче до лінії фронту, намагатимуться вивезти його на зберігання ближче до центру та заходу країни. Тому особливо в цих місцях буде потреба в додатковому зберіганні.

«Над цим активно працював бізнес, щоб завезти на ці території мобільне одноразове зберігання. Також міністерству у цьому дуже допомогли Англія та Канада», — сказав Микола Сольський.

Нагадаємо, що Японія допоможе Україні збудувати зерносховища на польському кордоні.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus