Інститут тваринництва Асканія-Нова захопили рашисти — нацполіція

Інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова»
Інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова»
Джерело фото: find-way.com.ua

Рашисти захопили інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова» на території тимчасово окупованої Херсонської області.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України. 

Зазначається, що інститут є потужним науково-дослідним центром півдня України з проблем тваринництва, де століттями виводили нові високопродуктивні породи сільськогосподарських тварин. 

«Тепер туди вдерлися росіяни, мета яких — розграбувати інститут та збагатитися за рахунок здобутків вчених та дослідників. Так звана «військово-цивільна адміністрація» за підтримки військових рф та представників їх силових структур захопили науково-дослідницьку установу»‎ — йдеться в повідомленні правоохоронців.  

 

Відзначається, що на адміністративній будівлі інституту військові рф вивісили російський прапор та представили так званого нового «директора підприємства‎», який раніше працював на херсонській митниці, а свого часу його батько працював заступником директора цього ж інституту. 

Читайте також: «‎Фіндиректор Мелітопольської черешні: Нам завдано збитків в 1 млрд грн. Врожай вивозиться до Криму та Білорусі»‎ 

Додається, що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.-1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. 

Нагадаємо, що на Кіровоградщині арештовано корпоративні права 50% агропідприємства на суму понад 4,6 млрд грн, пов’язаного з рф.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus