Українські експортери почали знижувати постачання соняшника — Мінагрополітики

В липні 2022 року Україна експортувала 2,66 млн т зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки (без урахування ріпаку), що на 492,7 тис. т або 22,7% більше, ніж у попередньому місяці.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що українські експортери почали знижувати постачання соняшника. Так у липні його фактичний експорт сягнув 362,1 тис. т, що майже на 33% менше, ніж у червні цього року.

«Українські переробники почали запасатися сировиною з огляду на початок роботи «зернового коридору». Це все одно майже вдвічі більше, ніж загальний експорт соняшнику в 189,6 тис. т за весь попередній сезон‎», — відмітили у відомстві.

Відмічається, що фактичний експорт соняшникової олії склав за місяць 307 тис. т що на 9% менше, ніж було експортовано у липні минулого року.

Читайте також: «‎Велика агропереробка: де втрачають гроші українські аграрії?»‎

Щодо шротів, то у липні на зовнішні ринки Україна відвантажила 141,5 тис. т, що на 48,3 тис. т більше показників червня. Це також суттєво менше показників липня минулого року (233,6 тис. т).

Нагадаємо, що у липні на більшій частині України тривав стійкий дефіцит опадів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus