В Україні запрацював Державний аграрний реєстр

Державний аграрний реєстр (ДАР)
Державний аграрний реєстр (ДАР)
Джерело фото: Мінагрополітики

Мінагрополітики запустило онлайн платформу для прямої і єдиної взаємодії держави та агровиробників — Державний аграрний реєстр (ДАР).

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, пише Мінагрополітики.

За його словами, агровиробники зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

«Раніше подібна процедура була настільки складною й забюрократизованою, що фермери втрачали на середині шляху втрачали бажання цим займатися. Та й для держави такий стан речей був також незадовільним. Адже в таких умовах було складно аналізувати роботу діючих програм підтримки, контролювати їхню ефективність. Відтак, не менш складно було планувати майбутні програми», —  зазначає заступник міністра.

Повідомляється, сьогодні процедура реєстрації в ДАР є дуже простою і потребує кілька хвилин часу, електронного підпису та електронної пошти. І найголовніше, що зареєструватися в систему може будь-який аграрій, навіть той, у господарстві якого лише кілька тварин.

 

Денис Башлак підкреслив, що доступ до даних аграріїв в ДАР матиме лише Мінагрополітики та ті установи, що безпосередньо надають підтримку в ДАР і лише з дозволу агровиробника. 

«Без згоди фермерів вся інформація буде закритою для решти організацій», — сказав Денис Башлик.

Детальніше можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, що учасники «‎Всеукраїнського Конгресу Фермерів»‎, у межах ініціативи «Жнива перемоги», отримали 10 комбайнів на суму €2 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus