Президентом підписаний закон №7548-1, яким скасовується мито на імпорт товарів для зберігання зерна

Закон №7548-1, згідно з яким скасовується ввізне митом на товари, які використовуються для зберігання зернових та/або олійних культур, підписаний Президентом України Володимиром Зеленським.

Метою законопроекту є звільнення від оподаткування ввізним митом імпорту в Україну мішків, рукавів для зберігання зернових та олійних культур та обладнання для їх наповнення, завантаження, розвантаження.

Підкреслюється, що реалізація законопроекту не потребує додаткових витрат бюджетних коштів, у тому числі з Державного бюджету України.

«Прийняття проекту Закону дозволить вирішити на рівні Держави — проблему забезпечення належного зберігання сільгосппродукції та не знизити у запланованому обсязі надходження валютної виручки в Україну від експорту зерна, а в глобальному масштабі — сприяти у недопущенні світової продовольчої кризи, адже за ситуацією, що склалась, кожна тонна українського зерна є важливою і може впливати на світову продовольчу безпеку», — зазначається у пояснювальній записці.

Дізнатися більше: Полімерні рукави для зерна: проблеми з наявністю та правила використання

Мито буде скасоване на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 30 днів з дня його припинення чи скасування.

Раніше повідомлялося, що в Україну мали доставити полімерні рукави для зберігання 10-15 млн т зерна. Процедуру розподілу планувалося розпочати у серпні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus