За першу половину вересня Україна експортувала продукції на $1,818 млрд — Тарас Качка

За першу половину вересня Україна експортувала продукції на $1,818 млрд і імпортувала на $1,929 млрд. Дефіцит складає лише $111 млн. У серпні такий дефіцит склав $1,05 млрд.

Про це повідомив заступник міністра економіки України, торговий представник України, заступник голови Ради Міжнародної ради із зерна (IGC) Тарас Качка у Facebook.

Зазначається, що у лідерах експорту традиційно соняшникова олія ($230 млн), кукурудза ($174 млн), ріпак ($166 млн), пшениця ($147 млн). За першу половину експортовано вантажів вагою 4,1 млн т. З них 871 тис. т руди, кукурудзи 805 тисяч т, пшениці 669 тис. т. 

«ЄС і далі є головним напрямом експорту — $1,24 млрд з $1,81 млрд експорту. Саме тому нам потрібна економічна інтеграція до внутрішнього ринку ЄС‎»‎, — заявив Тарас Качка. 

Нагадаємо, що на ринку м’яса та м’ясних продуктів, спостерігаються нові тенденції. Вперше країна має позитивне експортне сальдо. Тобто у грошовому виразі, експортовано продукції на більшу вартість, ніж імпортовано

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus