Знищення українських зерносховищ — це потенційні воєнні злочини — керівник проєкту Conflict Observatory

Зафіксовані факти знищення росіянами зерносховищ в Україні розглядатимуться в уряді США та міжнародних організаціях як потенційні воєнні злочини росії. В подальшому їх буде використано з метою залучення рф до відповідальності та запровадження нових санкцій.

Про це повідомив один із керівників проєкту Conflict Observatory, виконавчий директор Єльської гуманітарної лабораторії Натаніел Реймонд, пише «‎Укрінформ». ‎  

«Інформація корисна для зусиль відповідних структур в уряді США та в усьому світі, які розглядають заходи щодо санкцій та відповідальності росії, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах», — зауважив Реймонд. 

Читайте також: «Як росіяни звільнили Агросвіт від бізнесу, а 2 тис. корів — від життя. Репортаж з Харківщини‎»‎ 

За його словами, незалежно від того, чи були об'єкти української зернової інфраструктури пошкоджені навмисне або через невибіркові обстріли, напади на них, згідно з Четвертою Женевською конвенцією та Римським статутом 1998 року можуть бути воєнним злочином і злочином проти людяності.

«Докази, які ми зібрали, відповідають цим потенційним злочинам», — наголосив учений.

Читайте також: «З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю‎»‎ 

Крім того, за його словами, дані про знищення зерносховищ в Україні також є корисними для Всесвітньої продовольчої програми, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) та інших профільних структур, щоб знизити наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що проект Conflict Observatory встановив, що з початку вторгнення росії Україна втратила кожне шосте сховище зернових або 15,73% від загальної кількості. До цього списку входять силоси, елеватори, бункери для зерна та склади для зберігання пшениці, ячменю та соняшника.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus