До іспанської Барселони прибув перший потяг з українським зерном

Перший потяг, який пройшов шлях від українського кордону до залізничного терміналу Кан-Туніс у Барселоні, доставив 600 тонн зерна у двадцяти п'яти 40-футових (12 м) контейнерах, повідомляє Railfreight.

Іспанський потяг з контейнерами компанії Renfe Mercancías прибув до Барселони у четвер, 6 жовтня. До прибуття в Іспанію він пройшов 2 400 км від терміналу Хелм на польсько-українському кордоні через Лодзь та Дуйсбург.

Відмічається, що поїзд доїхав до кінцевого пункту призначення; однак цього може виявитися недостатньо для повної оцінки послуги, тому що Міністерство транспорту Іспанії зіткнулося з суворою реальністю українського кордону та європейської залізничної мережі. 

«Перші проблеми виникли на терміналі в Хелмі, де, за словами іспанської влади, неможливо передбачити ситуацію заторів, що ускладнювало завантаження контейнерів Renfe, оскільки викликало значні затримки», — уточнює видання. 

Зрештою, послуга була успішною, попри непередбачені або недооцінені перешкоди. Міністерство транспорту Іспанії дійшло висновку, що ця перша пілотна послуга не вселяє багато оптимізму. Навпаки, «це підкреслило боротьбу, з якою стикаються численні компанії, які допомагають українському експорту, та відсутність центральної координації в Європі, навіть щодо проєктів такої важливості».

«Ініціатива показала, що в поточному контексті залізничні перевезення на далекі відстані потребують великих зусиль для координації між різними учасниками процесу», – підсумували в міністерстві транспорту Іспанії.

Натомість маршрут може використовуватися у якості альтернативного при руйнуванні традиційних ланцюгів постачання внаслідок закриття портів або судноплавних каналів.

Виконано за допомогоюDisqus