Бартер по-російськи: рф обмінюватиме свою пшеницю на пакистанський рис і картоплю

росія готова до обміну товарами продовольчого кошика з Пакистаном у формі бартерної торгівлі. Обговорювалась можливість експорту пшениці до Пакистану та імпорту пакистанського рису і картоплі.

Про це стало відомо за результатами зустрічі російської делегації з міністром національної продовольчої безпеки Пакистану Таріком Баширом Чімою, пише Tribune.com.

Відзначається, що російська делегація запропонувала експортувати до Пакистану пшеницю для розв'язання проблеми продовольчої безпеки. Пакистанські дипломати вважають, що росія може допомогти Пакистану в рамках міжурядової співпраці.

Водночас росія є великим імпортером картоплі, повідомив аташе з питань сільського господарства рф Олексій Кудрявцев і висловив готовність імпортувати картоплю з Пакистану. Він також сказав, що росія розраховує на збільшення імпорту рису з Пакистану.

Принагідно Чіма привернув увагу до збитків, завданих сільському господарству Пакистану внаслідок нещодавньої безпрецедентної повені. Він закликав міжнародну спільноту надати допомогу Пакистану на етапі відновлення.

Своєю чергою, Кудрявцев висловив сподівання, що взаємовигідна співпраця в аграрному секторі сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки обох країн.

Окремо Посол США в Пакистані Дональд Блом заявив, що Сполучені Штати розглядають можливість надання Пакистану доступу до американського ринку яловичини та впровадження технологій вирощування високоврожайного насіння бавовни.

Дональд Блом запевнив, що народ і уряд США підтримує Пакистан та планує збільшити пакет допомоги Пакистану у подоланні наслідків повеней.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»

Нагадаємо, що посол Ірану в росії Казем Джалалі 21 жовтня заявив, що країна збільшує закупівлю російського зерна, прагнучи стати імпортером номер один в росії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus