Іран стане найбільшим покупцем російського зерна — посол

Посол Ірану в росії Казем Джалалі 21 жовтня заявив, що країна збільшує закупівлю російського зерна, прагнучи стати імпортером номер один в росії, пише TNA.

«‎Ми забезпечуємо свій народ російським зерном — в минулому цього не було. Починаючи з 2021 року, процес закупівель зерна всередині Ірану змінюється. Торік, я вважаю, ми були на другому місці за обсягами закупівель у росії. У наступному році ми будемо, я думаю, на першому місці»‎, — сказав дипломат.

Відмічається, що Ірану необхідно буде імпортувати не менше 7 млн т пшениці в рік. 

За оцінками Зернового союзу країни, це буде другий рік значного імпорту після посухи, яка вплинула на внутрішнє виробництво.

Читайте також: «‎З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю»

Уточнюється, що торік країна імпортувала 16,5 млн т зерна, при цьому пшениця склала близько половини від загального обсягу.

Нагадаємо що протягом останніх двох місяців рф застосувала проти України понад 400 іранських дронів.

Верховна рада України ухвалила законопроект про розрив дипломатичних відносин з Іраном та визнання країни спонсором тероризму.

ООН підтримує проведення експертами організації розслідування щодо використання росією іранських дронів-камікадзе проти цивільного населення України. Своєю чергою рф блокує розслідування. 

росія навіть пригрозила розірвати «‎зернову угоду»‎ через розслідування ООН щодо іранських дронів-камікадзе

Представник агроринку висловив думку, що Україна повинна припинити експорт зерна до Ірану через постачання цією країною дронів-камікадзе росії.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus