Попри війну Ерідон відновив будівництво заводу з глибокої переробки кукурудзи

У квітні цього року будівництво заводу з глибокої переробки кукурудзи «Укрстарч», всі роботи на якому пригальмувались на місяць через епідемію COVID-19 та повномасштабне вторгнення рф, відновились. 

Про це розповів засновник групи компаній «Ерідон» Сергій Кролевець в інтерв'ю для Latifundist.com.

Наразі завод «Укрстарч» побудовано на 50-60%. Наступного року планують запустити лабораторію, а вже цього місяця завезуть туди обладнання. 

«У такому виробництві передусім запускається лабораторія, бо в ній будуть відбуватися практично всі процеси, що й на заводі. А вже до кінця 2023 р. плануємо вийти на ринок зі своїм продуктом‎»‎, — відмітив засновник ГК «Ерідон».

Потужність заводу, за словами Сергія Кролевця, сягне приблизно 350 т кукурудзи на добу. Основними продуктами будуть L-лізин сульфату 70%, глютен, клітковина та зародок. 

Засновник ГК «Ерідон» зазначив, що світове виробництво лізину найбільш сконцентроване в Азії та Америці. А весь лізин, який постачається в Україну, — китайського виробництва.

«Якщо ми будемо виробляти 100 тис. т лізину на рік, то приблизно 50% буде забирати український ринок. Все, що залишатиметься, будемо експортувати в Європу. Нам ще є над чим працювати. Потрібно документи всі оформити, щоб можна було продавати за кордон. Але думаю, транснаціональні компанії, які займаються виробництвом комбікорму, будуть зацікавлені в нашому продукті»‎, — зазначив Сергій Кролевець.

За його словами, в проєкті невелику долю має китайський партнер, який відповідає за технологію виробництва. 

«Перед тим, як заходити в цей проєкт, аналізували китайський ринок глибокої переробки кукурудзи, спілкувалися з різними компаніями і так познайомилися з теперішнім партнером. Самі запропонували побудувати завод в Україні. Вони погодились‎», — додав Сергій Кролевець.

Читайте також: «‎Сергій Кролевець: чому не виїхав за кордон під час війни, інвестує у виробництво та трейдерський напрямок»‎ 

Нагадаємо, аграріям розповіли, як заробити надприбутки на переробці агросировини.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus