рф домагається зняття санкцій із держбанку для продовження «зернової угоди‎»‎ — Reuters

росія хоче, щоб Захід послабив обмеження щодо державного сільськогосподарського кредитора Россельхозбанка, щоб полегшити експорт російського зерна.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що росія просила країни Заходу дозволити Россельхозбанку відновити свої відносини з банками-кореспондентами. Тоді він зможе здійснювати платежі за російське зерно та інші продукти харчування.

До останніх санкцій такими платежами займалися міжнародні банки та дочірні структури інших російських банків у Швейцарії.

російська сторона заявила, що санкції ускладнюють для російських торговців зерном і добривами обробку платежів і доступ до суден, страхових компаній і портів.

Читайте також: Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах

Джерело в ООН на умовах анонімності повідомило виданню, що спрощення платежів за російські продукти харчування і добрива через Россельхозбанк обговорюється з Євросоюзом та іншими сторонами.

Західний дипломат, поінформований про переговори, сказав, що Туреччина дуже наполягала, щоб рф дотримувалася угоди. За його словами, Россельхозбанк брав участь в обговореннях, але не мав прямого відношення до припинення угоди і її відновлення. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus