На EuroTier 2022 представили концепт утримання свиней від народження до фінішу

Концепція утримання свиней від народження до фінішу Havito була названа переможцем концепції DLG Agrifuture Concept Winner 2022 під час виставки EuroTierСвині залишаються в тому ж структурованому загоні, в якому вони народилися, протягом усього періоду вирощування та відгодівлі без переміщення.

Про це повідомив кореспондент Latifundist.com із Ганновера.

Відзначається, що відправною точкою концепції утримання Havito від народження до відгодівлі є туалет для свиней PigT, який був представлений у 2018 році для вирощування та відгодівлі, а тепер розширений для утримання свиноматок. 

Оскільки вся поверхня загону закрита, зауважили в компанії, а сеча та фекалії безперервно відокремлюються, весь загін може бути покритий органічною підстилкою. Свині самі структурують станок, створюючи зону для лежання, зону активності та зону для дефекації.

«‎Поросята, народжені в загоні, залишаються там протягом усього свого життя, що враховує їх зростаючі потреби в просторі. Свиноматка завжди народжує в одному і тому ж свинарнику. Поросята вчаться у матері знаходити корм, і місце для їжі не змінюється. Елементи, які необхідні для народження поросят у відкритих станках для опоросу, можна складати під час вирощування», — зазначили в компанії.‎

Відзначається, що запланований ритм виробництва скорочує час, необхідний для виготовлення партії, що своєю чергою  компенсує додатковий простір, необхідний для реалізації концепції.

Нагадаємо, що на конкурсі інновацій EuroTier 2022 оголосили переможців. Журі присудило 4 золоті та 14 срібних медалей.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus