Включення Миколаївського порту до зернової угоди здешевшить логістику вдвічі — Сольський

У разі включення Миколаївського морського порту до «зернової угоди» логістика стане дешевшою щонайменше в два рази, але лише у тому випадку, якщо не буде проблем з кількістю суден, які проходять через Босфор.

Про це в інтерв’ю Mind розповів міністр агрополітики Микола Сольський.

«Якби так сталося і долучився б ще порт Миколаєва, то це означало б, що кількість суден, яка не обмежена певними штучними заборонами/перешкодами, входила б до акваторії українських портів — вантажилась там і вільно вивозила б зерно», — зазначив Сольський.

Він додав, що важливо розуміти — першочергове питання це все ж таки кількість суден, які пропускаються на Босфор. Оскільки зараз інтенсивність інспекції не дозволяє завантажити навіть Одесу, не кажучи вже про Миколаїв.

Нагадаємо, український бізнес закликав Організацію Об’єднаних Націй і Туреччину забезпечити вільне торговельне судноплавство в Чорному морі та продовжити «зернову угоду» ще на рік, а також включити до неї Миколаївський порт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus