Евакуація турецьких суден з Миколаївських портів не відбулася — Васьков

Туреччині поки що не вдалося евакуювати шість своїх суден, які заблоковані в портах Миколаївського регіону.

Про це в рамках зустрічі Зернового клубу УЗА розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

«Ключове питання, яке підняли наші військові, це те, що їм потрібно отримати гарантії щодо безпеки цього маршруту. Отримати ми їх можемо тільки від турецьких партнерів. Робота в цьому напрямку ще триває, тобто на даний час крапка не поставлена», — сказав Васьков.

Він додав, що Миколаївський регіон відрізняється від Одеського тим, що Кінбурнська коса досі під окупацією. Під час перемовин щодо евакуації шести турецьких суден, Україна звернулася до Туреччини з проханням, щоб це було першим кроком щодо виходу інших заблокованих суден з Миколаївської області. Туреччина погодилися допомогти.

Читайте також: Туреччина допоможе вивести із заблокованих українських портів іноземні судна

Нагадаємо, 17 травня, коли вчергове була продовжена дія зернової угоди, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що росіяни пообіцяли не перешкоджати виходу турецьких кораблів з портів Миколаїв та Ольвія.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus