Це важко, але я беру відповідальність за те, що ми робимо в Україні — нова СЕО Ашан Україна про російське питання

НАЗК внесло французьку компанію Auchan до списку міжнародних спонсорів війни. Однак «Ашан Україна» продовжує працювати. Материнська компанія проводить розслідування, але український офіс в цьому участі не бере.

Про це в інтерв'ю Forbes розповіла нова СЕО «Ашан Україна» Марта Труш.

«Усередині групи був шок. І материнська компанія веде власне розслідування, бо є факти, які напружують. Є і ті, що притягнуті за вуха і були одразу спростовані», — розповіла Труш про журналістське розслідування, яке виявило факти постачання продуктів російським військовим.

За її словами, український офіс не бере участь у розслідуванні материнської компанії, оскільки відмежовує себе від росії.

Марта Труш розповіла, що попри те, що материнська компанія не закриває бізнес у рф, українська команда продовжує працювати злагоджено.

«Ні звільнень, ні саботажу не було, бо ми спілкувалися зі своїми працівниками. Відкритість із першого дня — це те, що нас відрізняє від інших бізнесів, які належать Асоціації сімʼї Мюльє. Нам боляче як українцям. Позиція материнської компанії полягає у тому, що основна місія — годувати й підтримувати населення», — зазначає Труш.

Вона додала, що думати про те, що місія годувати населення так само стосується росії, нібито нормально, але це боляче.

«Це важко. Але я беру відповідальність за те, що ми робимо в Україні. Це різне», — сказала Марта Труш.

Нагадаємо, журналістське розслідування виявило, що за співучасті російської дочірньої компанії французький ритейлер Auchan постачає інструменти, цигарки та одяг російським солдатам на фронт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus