Україна планує постачати пшеницю та борошно до Китаю

Отримання права експорту борошна з України до Китаю знаходиться на завершальному етапі. Держпродспоживслужба працює над відкриттям ринку Китаю для української пшениці, сорго, ріпаку, бобових та шроту.

Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповіла т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

«Зараз тривають перемовини з Китаєм про укладання міжнародних угод, які стосуються сфери діяльності Держпродспоживслужби. Наразі визначено пріоритети щодо експорту: перший пул — рибна продукція, другий — борошно, третій — пшениця, четвертий — ріпак, п’ятий — бобові та шостий — корми»,— зазначила Ольга Шевченко.

Читайте також: Україна розширить митний безвіз для підприємців

Нагадаємо, Держпродспоживслужба веде роботу з відкриття понад 27 нових міжнародних ринків для українських товарів. Новими імпортерами української продукції можуть стати: Таїланд, Південна Корея, Малайзія, В’єтнам, Кувейт, Бахрейн, Королівство Саудівська Аравія, Туреччина, Гонконг, Європейський Союз, Канада, Мексика, Оман та Китай.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus