Необхідно заохочувати ширше коло країн — Україна проведе другий саміт Grain from Ukraine

Україна проведе другий саміт Grain from Ukraine восени. Це допоможе забезпечити подальше функціонування ініціативи. 

Про це розповів представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх в інтерв’ю Укрінформу

«Восени цього року ми плануємо провести другий саміт Grain from Ukraine, аби зібрати додаткові кошти, щоб ця програма функціонувала. Тому нам треба заохочувати ширше коло країн долучатися до цієї програми», — зазначив Максим Субх.

Він розповів, що Україна має офіційні звернення кількох африканських країн, вони просять допомогти їм зерном у рамках «зернової ініціативи». Наразі триває пошук «логістичних інструментів», щоб це забезпечити, оскільки доставити зерно до країн, які мають вихід до океану (наприклад, до Ефіопії, Сомалі або Кенії), набагато легше, аніж до держав, де він відсутній. 

«У Grain from Ukraine з’явилися почесні амбасадори — відомі африканські політичні та економічні діячі. Держсекретар США Блінкен під час візиту до Ефіопії відвідав склади, на яких зберігалося українське зерно, і теж відзначив, що Grain from Ukraine має продовжувати працювати», — додав Субх.

За його словами,  з початку дії «зернового коридору» до Африки поставили майже 3 млн т зерна та вдалося зібрати близько $200 млн донорської підтримки.

Нагадаємо, уряд затвердив постанову про продовження та фінансування ініціативи Президента України Grain From Ukraine. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus