Україна готова включити Мозамбік до ініціативи Grain From Ukraine — Кулеба

Україна готова включити Мозамбік в перелік країн, які отримують українські зернові в рамках гуманітарної ініціативи президента України «Grain From Ukraine», аби підтримати продовольчу безпеку Мозамбіку.

Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

«Попри складну ситуацію в Україні на тлі російської агресії, ми залишаємося надійним гарантом продовольчої безпеки в світі та на Африканському континенті зокрема. З серпня 2022 року Україна експортувала понад 30 млн т зернових, дві третини яких були направлені в країни Африки, Близького Сходу та Азії», — зазначив міністр.

Мозамбікська сторона висловила солідарність із Україною на тлі розвʼязаної росією війни та підтримала пропозицію Дмитра Кулеби провести під патронатом міністерств закордонних справ бізнес-форум за участі українського та мозамбікського бізнесу. Цей захід допоможе напрацювати спільні проєкти в сферах торгівлі, сільського господарства, харчової промисловості, інформаційних технологій, цифрової трансформації та фармацевтики.

Читайте також: Програму Grain From Ukraine продовжать фінансувати

Нагадаємо, Україна проведе другий саміт Grain from Ukraine восени. Це допоможе забезпечити подальше функціонування ініціативи. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus