На Київщині судитимуть директора держпідприємства, який продавав соняшник та кукурудзу за заниженими цінами

Правоохоронці вручили підозру виконуючому обов’язки директора державного підприємства з вирощування та продажу зернових, бобових та олійних культур. Він продавав соняшник та кукурудзу за заниженими цінами.

Про це повідомляє Подільське управління поліції ГУНП Києва.

«Чоловік уклав економічно невигідний договір із приватним товариством щодо продажу сільськогосподарської продукції, а саме насіння соняшника та кукурудзи врожаю 2021 року за ціною нижче ринкової», — йдеться в повідомленні. 

Внаслідок штучного заниження вартості реалізованого майна до держбюджету не надійшло більше ніж 25 млн грн. Чоловіка звинувачують у неналежному виконанні службовою особою своїх обов’язків. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалось за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Також директора держпідприємства можуть зобов'язати виплатити штраф розміром від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. Учасники оборудки вимагали гроші з компаній, які експортують українську агропродукцію «зерновим коридором».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus