росіяни готуються здійснити теракт на хімзаводі в Криму — ГУР

Інженерні підрозділи окупаційної російської армії продовж останніх декількох днів мінують цехи та закладають вибухівку на заводській та прилеглій території заводу «Кримський титан», який розташований у тимчасово окупованому Армянську на півночі Криму.

Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

«Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок,  відсутності води у Північно-Кримському каналі процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в Армянську порушені до критичного рівня. Відновити роботу у мінімально належному режимі росіяни вважають за неможливе. На території тимчасово окупованого Армянська циркулює інформація про ймовірну зупинку «Кримського титану», — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що теракт на підприємстві «Кримський титан», до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками. На холодильному обладнанні заводу використовується близько 200 т технологічного аміаку.

На Харківщині внаслідок російських обстрілів пошкоджено аміакопровід

Читати також

У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за півгодини. Під загрозою передусім опиняться  окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

За даними ГУР, росіяни готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації, так і місцеве населення Армянська.

Нагадаємо, близько 2:30 ночі 6 червня російські окупанти підірвали машинну залу Каховської ГЕС. Втрати для агросектору можуть скласти $10 млдр.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus