Через декілька місяців Україна може залишитись без портів — Гуменюк

Внаслідок російських атак Україна через 2-3 місяці може залишитися без портів. Для їхнього захисту необхідні нові системи ППО.

Про це заявила речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, пише Le Monde.

«Нам потрібна протиповітряна та протиракетна оборона. Посилена, потужна, сучасна, здатна протистояти тим типам ракет, які використовує проти нас противник», — сказала Гуменюк.

Вона додала, що Україні також необхідні винищувачі F-16, оскільки вони здатні бити по російському озброєнню та кораблям, за допомогою яких ворог пускає ракети.

Читайте також: росії навряд чи вдасться реалізувати блокаду Чорного моря — ISW

росіяни одночасно запускають крилаті ракети, гіперзвукові ракети та протикорабельні ракети, коли «засоби оборони розосереджені» і не всі з них «спроможні протистояти цій загрозі», каже Гуменюк.

«Через два-три місяці у нас може не залишитися жодного порту... Вони хочуть домінувати на Чорному морі. Вони хочуть мати монополію на зерно. Вони хочуть знищити Україну як країну, здатну годувати весь світ», — зауважила речниця.

Нагадаємо, в результаті атак рф пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден.

Виконано за допомогоюDisqus