Єврокомісія відповіла на звернення України щодо компенсації витрат на транспортування зерна суходолом

В Європейській комісії заявили, що немає фінансування для покриття додаткових транспортних витрат для транзиту агропродукції з України.

Про це пише Reuters.

Джерела в Єврокомісії повідомили виданню, що поки ЄС не має ані додаткового фінансування, ані плану підтримки українського експорту.

Одне дипломатичне джерело повідомило агентству, що кошти на потреби України можуть надійти лише після середньострокового перегляду бюджету, на який може піти ще кілька місяців — навіть із урахуванням того, що незабаром очікується осінній врожай кукурудзи.

Читайте також: Балтійські країни пропонують 5 своїх портів для експорту українського зерна

Крім того, джерело повідомило про все більшу протидію імпорту українського збіжжя в ЄС, оскільки деякі країни не бачать сенсу в тому, щоб оплачувати додаткові транспортні витрати через запроваджену ЄС тимчасову заборону на цей імпорт.

«Це не роль Єврокомісії — забезпечувати (транспортне) страхування. Держави можуть давати гарантії, але остаточних дискусій немає», — сказав співрозмовник Reuters.

Нагадаємо, 21 липня Україна звернулася до Європейської комісії з проханням компенсувати витрати на транспортування української агропродукції до дальніх європейських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus