Балтійські країни пропонують 5 своїх портів для експорту українського зерна

Балтійські країни пропонують для експорту українського зерна потужності пʼяти своїх великих портів.

Про це у Твіттері повідомив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсбергіс.

Країни офіційно звернулися до Єврокомісії з проханням скористатися Балтійським шляхом для вирішення проблем, що виникли після виходу росії з зернової угоди.

Як повідомляє Укрінформ, 25 липня у Брюсселі представниця Єврокомісії Міріам Гарсіа Феррер підтвердила, що ЄК отримала відповідне звернення від країн Балтії.

«Сьогодні ж пропозиції щодо залучення балтійських портів до транспортування українського врожаю зерна для його подальшого експорту на світові ринки були розглянуті на рівні Ради міністрів ЄС із сільського господарства й рибальства, включаючи можливість виділення субсидій для розвитку залізничного сполучення між країнами ЄС на кордонах з Україною та портами Балтії», — пише видання.

Читайте також: В Афінах обговорюють можливість експорту українського зерна через Болгарію до грецьких портів

Також планується перенесення значної кількості митних та прикордонних процедур з пропускних пунктів на кордонах цих країн з Україною безпосередньо до балтійських портів, де існує розвинута інфраструктура для прискорення в оформленні продовольчого експорту з України.

Нагадаємо, Хорватія запропонувала Україні свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для експорту зерна після блокування росією зернової угоди.

Виконано за допомогоюDisqus