росія готова повернутися до переговорів щодо зернової угоди, однак США не бачать доказів цього — Reuters

Сполученим Штатам Америки повідомили, що росія готова повернутися до переговорів щодо зернової угоди, але «ми ще не бачили жодних доказів цього», — заявила представник США в ООН у вівторок.

Про це пише Reuters.

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що якщо росія хоче відправляти власні добрива на світові ринки і здійснювати сільськогосподарські операції, «їм доведеться повернутися до цієї угоди».

«Ми бачили ознаки того, що вони можуть бути зацікавлені в поверненні до дискусій. Тож ми почекаємо, чи станеться це насправді», — сказала вона на пресконференції, не надавши додаткових подробиць.

москва заявила, що якщо її вимоги щодо покращення власного експорту зерна та добрив будуть виконані, вона розгляне можливість відновити зернову угоду.

Читайте також: Зернова угода: путін ігнорує перемовини з Ердоганом

«москва готова без зволікань повернутися до зернової угоди. Але після виконання умов для росії», — повторив прессекретар кремля дмитро пєсков державному інформаційному агентству РІА у вівторок.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш зустрівся тиждень тому із заступником міністра закордонних справ росії сергієм вершиніним, який очолював переговори москви щодо зернової угоди, на полях саміту продовольчих систем ООН у Римі.

«Якби відбувся прорив, я думаю, про це б поділилися з вами», — сказав речник ООН Стефан Дюжаррік у п’ятницю.

Нагадаємо, 17 червня росія заявила про вихід з зернової угоди. Причиною такого рішення, за словами речника кремля, стало те, що частина угоди, яка стосується росії, досі не виконана.

Виконано за допомогоюDisqus