Котирування кукурудзи знизились після виходу звіту WASDE — аналітики

Котирування пшениці на Чикаго показали незначне зростання, отримавши підтримку від зниження оцінки світового виробництва у вересневому звіті USDA.

Про це повідомляють аналітики Barva Invest.

«Ціни на пшеницю на українському ринку показали чергове зниження через обмежені обсяги попиту та подальше погіршення логістичної ситуації за доступними експортними напрямками», — йдеться у повідомленні.

  • Грудневий контракт пшениці на Чикаго (ZWZ3) — 5,83 $/бу (+0.03 $/бу),
  • Грудневий контракт пшениці на Euronext (EBMZ3) — 232 €/т  (-2.25 €/т),
  • DAP-Port Дунай (11,5%) — 160 $/т.

Котирування кукурудзи за підсумками вчорашніх торгів закрились зниженням, оскільки перегляд посівних площ у бік збільшення у вчорашньому звіті WASDE призвів до збільшення оцінки виробництва у США, попри очікуване ринком зниження прогнозу врожайності американської кукурудзи, зазначають аналітики.

Читайте також: Аналітики USDA підвищили прогноз врожаю та експорту української пшениці

«На українському ринку ціни на кукурудзу продовжили зниження на фоні обмеженої активності торгівлі та наближення урожаю нового сезону», — додали в Barva Invest.

  • Грудневий контракт кукурудзи на Чикаго (ZCZ3) — 4,76 $/бу (-0.09 $/бу),
  • Листопадовий контракт кукурудзи на Euronext (EMAХ3) — 209,75 €/т (-1.75 €/т),
  • DAP-Рort Дунай — 155 $/т.

За прогнозами USDA, врожай кукурудзи в Україні у 2023/24 МР складатиме 28 млн т (+0,5 млн т до минулого прогнозу). Оцінка експорту залишилась на рівні 19,5 млн т, кінцеві запаси можуть сягнути 4,43 млн т (+0,54 млн т).

Виконано за допомогоюDisqus