Турецьке вантажне судно натрапило на міну біля входу в Сулінський канал

Вантажне судно Kafkametler під прапором Туреччини натрапило на міну в четвер у Чорному морі біля узбережжя Румунії та зазнало незначних пошкоджень.

Про це пише Reuters.

Британська морська охоронна компанія Ambrey, посилаючись на отриману інформацію, заявила, що корабель натрапив на морську міну в 11 морських милях на північ від Суліни в Румунії, біля входу в Сулінський канал.

«Повідомляється, що на судні стався вибух приблизно о 09:20 UTC (GMT). Судно кинуло якір на короткий проміжок часу, щоб оцінити збитки», — йдеться в повідомленні.

О 12:10 судно відновило рух, жертв немає.

Джерело в українському уряді підтвердило, що судно натрапило на міну, додавши, що це, «ймовірно, міна часів Другої світової війни або фугасні міни, які залишилися там минулого року», відмовившись від подальших коментарів.

Читайте також: росія може замінувати підходи до портів України, щоб стримати експорт зерна тимчасовим коридором — британська розвідка

Йорук Ісік, голова консалтингової компанії Bosphorus Observer окремо повідомив Reuters, що судно зазнало незначних пошкоджень баластної цистерни, але екіпаж був у безпеці.

За даними MarineTraffic, судно Kafkametler кинуло якір у каналі Дунаю поблизу українського терміналу Вилкове, показало відстеження суден постачальником морської аналітики MarineTraffic о 21:20 GMT у четвер.

Нагадаємо, у вересні на вантажному судні поблизу Суліни стався вибух, ймовірно, через міну

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus