Навігація в Сулінському каналі почала працювати в цілодобовому режимі

В Сулінському каналі почала працювати нічна навігація. Наразі Україна очікує від румунських колег забезпечення необхідною кількістю лоцманів. Це дасть змогу вийти на 4 млн т експортної спроможності на місяць.

Про це повідомив Віцепрем’єр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також продовжується спільна робота над збільшенням потужності залізничних та автомобільних пунктів пропуску у чотирьосторонньому форматі: Румунія — США — Європейська Комісія — Україна за участі Молдови.

«Два ключових питаннях, над якими працюємо зараз — це погодження пілотного проєкту на пункті пропуску «Красноїльськ — Вікову де Сус» — запуск вантажівок та «зелений коридор» через пункти пропуску «Рені — Джурджулешти — Галац» між Україною, Молдовою та Румунією», — зазначив Кубраков.

Він додав, що Україна зі свого боку у листопаді розпочала ремонтні роботи на пункті пропуску «Рені», щоб створити там умови для спільного контролю з Молдовою. У 1 кварталі наступного року планується завершити ці роботи та запустити спільний контроль.

Читайте також: Румунія подвоїть обсяг українського зерна, яке проходить транзитом через Сулінський канал

Виконано за допомогоюDisqus