В Мінвідновлення заперечують зупинку роботи тимчасового коридору

Порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором.

Про це заявили у Мінвідновлення.   

«Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами», — йдеться у повідомленні.

Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов, додали в міністерстві.

За даними Мінвідновлення наразі, в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів.

Нагадаємо, 25 жовтня АМПУ розіслала учасникам ринку повідомлення, що руху суден тимчасовим коридором на вхід та вихід 26 жовтня не буде.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus