Рух суден тимчасовим коридором 26 жовтня здійснюватись не буде

26 жовтня рух суден тимчасовими коридором не буде здійснюватися.

«За отриманою інформацією, руху суден коридором на вхід та вихід завтра, 26.10.2023, не буде», — таке повідомлення АМПУ розіслав сьогодні ввечері учасникам ринку, що працюють по тимчасовому коридору.

Нагадаємо, що в останні два дні рух коридором не здійснюється. Наш співрозмовник в Мінінфраструктури розповів, що плани руху суден не погоджують військові.

«Процес виглядає так: кожного дня робиться план руху суден на наступну добу. Далі ми його погоджуємо з військовими. І тільки після погодження з ними, він втілюється. Ситуація така, що вчора рух не погодили, сьогодні теж. Причин вони не пояснюють», — говорить він.

Власник одного з терміналів в порту Великої Одеси каже, що військові це пояснюють «вибуховою загрозою» після активізації російської авіації.

25 жовтня речниця Об'єднаного координаційного центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що російська тактична авіація активізувалася в районі морського торгового шляху над акваторією Чорного моря.

«Протягом кількох днів не спостерігалося підльотів російських літаків у районі морських транспортних шляхів. Однак сьогодні вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої», — розповіла Гуменюк.

За її словами, дії росії вказують на спроби дискредитувати Сили оборони України, а також перешкодити руху суден.

Нагадаємо, за повідомленням УЗА, кожен день затримки завантажених зерном суден в портах Великої Одеси призводить до збитків на рівні $1-1,5 на тонні продукції на день. Втрати для експортера через затримку Handysize тоннажністю 50 тис. т в порту коштують $50-75 тис. на день, які він вимушений виплачувати судновласнику.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus