Для розблокування кордону необхідні законодавчі рішення — Аграрний міністр Польщі

Для підготовки рішень щодо розблокування пунктів пропуску на польсько-українському кордоні необхідні законодавчі рішення, заявив міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський. За його словами він спілкувався з учасниками акції протесту на кордоні.

«Ми чекаємо на угоду Єврокомісії щодо субсидій на кукурудзу. Ми хочемо зберегти пільгові кредити. Ми також хочемо, щоб місцева влада могла звільнити фермерів від підвищення сільськогосподарського податку, при цьому не втрачаючи власних коштів», — коментує міністр.

Він додав, що Польща прагне допомогти Україні, але на його думку потрібні правила, пов'язані з квотами та перехідними періодами. У переговорах мають брати участь не тільки Польща та Україна, а і Єврокомісія, підкреслив Чеслав Сєкерський.

«Ми повинні зберігати блокаду доти, доки не домовимося про умови її заміни. Я думаю, що хорошим рішенням було б запровадити ліцензування транспортних перевезень, використовуючи при цьому транзитні маршрути за межами Польщі», — заявив очільник аграрного міністерства.

Польські перевізники розпочали блокаду пунктів пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин» 6 листопада.

Спецтема: Блокада західного кордону

24 грудня було розблоковано ПП «Медика», однак перемовини з фермерами продовжуються.

За словами польського прем’єр-міністра Дональда Туска, країна близька до зняття блокади кордону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus