Акції ADM показали найбільше одноденне зниження за майже сто років

Акції Archer-Daniels-Midland (ADM) впали на 24% у понеділок, що стало найбільшим одноденним падінням з 1929 року після того, як фінансового директора Вікрама Лютара відправили в адміністративну відпустку.

Про це пише Reuters.

У відповідь на добровільний запит Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) ADM знизив свій прогноз прибутку на 2023 рік і заявив, що результати за четвертий квартал будуть відкладені через розслідування, пов’язане з певними міжсегментними транзакціями.

Ціна акцій ADM закрилася на рівні $51,69 за акцію, що є найнижчим показником з лютого 2021 року. 

Читайте також: Баффет назвав партнера в будівництві сухого порту на західній Україні та розкрив деталі проєкту

Щонайменше чотири брокерські компанії знизили рейтинг акцій ADM після запиту SEC, і компанія знизила свій скоригований прогноз прибутку до $6,90 на акцію за фінансовий рік, що закінчився в грудні 2023 року, з понад $7 доларів на акцію раніше.

«Перш за все, розуміння справжнього масштабу потенційних порушень у бухгалтерському обліку та їхнього впливу на доходи/маржу сегменту харчування буде критично важливим», — сказав аналітик Goldman Sachs Адам Самуельсон.

Аналітики BMO вважають, що у разі, якщо проблема полягає лише в ухиленні від сплати податків, це не повинно змінити прогноз прибутку на акцію на 2024 рік. ADM, ймовірно, може продовжити викуп і закрити нещодавні придбання, незважаючи на розслідування.

Поки інвестори не матимуть більшої ясності щодо того, що саме пішло не так з обліком сегменту харчових продуктів ADM, аналітики UBS кажуть, що трейдери можуть звернутись до акцій Darling Ingredients і конкуруючого продавця зерна Bunge Global.

ADM призначив Ісмаеля Ройга, який працює в компанії з 2004 року, тимчасовим фінансовим директором.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus