Протести французьких фермерів можуть дійти до Парижу — Reuters

Протести французьких фермерів, які вимагають кращих умов праці та життя, можуть посилитися. Блокування доріг можливе і в Парижі.

Про це заявив голова найбільшої профспілки фермерів країни, пише Reuters.

«Я не виключаю жодного варіанту», — сказав Арно Руссо, голова профспілки фермерів FNSEA, відповідаючи на запитання France 2 TV, чи можуть протести зашкодити Парижу.

Протести, які тривають уже другий тиждень почалися в той час, коли кампанія за вибори до Європейського Союзу набирає обертів. Заворушення є першим серйозним викликом для нового прем'єр-міністра Габріеля Аттала, пише видання.

Читайте також: Шольц не планує йти на подальші поступки німецьким фермерам попри масові протести — Bloomberg 

Цього тижня протести заблокували багато важливих транспортних мереж на півдні Франції, і є ознаки того, що вони поширяться і на інші регіони.

Як повідомляє «Європейська правда», під час протестів фермерів у Франції загинула 35-річна жінка та її 12-річна донька. Нещасний випадок стався на світанку у південному департаменті Ар’єж, що на кордоні з Іспанією. Автомобіль на швидкості в’їхав у барикаду з солом’яних блоків, встановлену протестуючими фермерами на трасі RN20 Тулуза-Андорра.

Виконано за допомогоюDisqus