Політика ЄС зайшла в глухий кут — в польському уряді прокоментували нові протести фермерів

Протест польських фермерів 24 січня
Джерело фото: RFM 24

Фермери протестують на дорогах у понад 200 місцях по всій Польщі, зокрема проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України.

Про це повідомляє RMF 24. 

«Політика ЄС зайшла в глухий кут, вона пішла в дуже поганому напрямку для польських фермерів. Ці вимоги (польських фермерів, — прим. ред.) правильні», — сказав в ефірі радіо RMF FM заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак.

Читайте також: У Європі не вщухають протести фермерів. Чого вони домагаються?

Він вважає, що демонстрації фермерів, які проходять по всій Європі, є своєрідним попередженням Брюсселю і якщо не буде перегляду існуючих правил, змін до положень Зеленої угоди та так званих екосхем, то протести можуть посилитися.

«Розмови з Брюсселем про сільське господарство тепер повинні бути пріоритетом», — коментують слова Колодзейчака фермери, які протестують.

Одна з найбільших демонстрацій триває в мазовецькому Збучіні поблизу Седльце.

За словами фермерів, будь-яке, навіть незначне пом'якшення положень Зеленого Порядку ЄС, спрацює на їхню користь і покращить становище господарств.

Також Колодзейчак нагадав, що міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський вже є ініціатором переговорів щодо імпорту продукції з України і позиція Польщі у цьому питання залишається жорсткою.

Раніше Європейська комісія відмовила Польщі на прохання відновити тарифні квоти для деяких українських товарів.

Виконано за допомогоюDisqus