Reuters: Франція наполягатиме на пом’якшенні екологічних норм ЄС, щоб заспокоїти фермерів

Франція заявила, що наполягатиме на пом’якшенні екологічних норм Європейського Союзу щодо необроблених сільгоспугідь цього тижня, оскільки в понеділок трактори заблокували основні автомагістралі з Парижа, а протести фермерів по всій країні посилилися.

Про це пише Reuters.

Французький уряд у п’ятницю відмовився від планів поступово скорочувати державні субсидії на сільськогосподарське дизельне паливо та пообіцяв пом’якшити екологічні норми, але фермерські організації заявили, що цього недостатньо, і пообіцяли посилити тиск.

У Європі не вщухають протести фермерів. Чого вони домагаються?
Читати також

Міністр сільського господарства Франції Марк Фено сказав, що цього тижня він також поїде до Брюсселя, де спробує пом’якшити правила ЄС щодо сільськогосподарських земель, які повинні залишатися під паром згідно з новими екологічними правилами.

Відповідаючи на запитання телеканалу France 2, коли він хоче досягти згоди з Європейською комісією щодо перегляду правил, які, як скаржилися французькі фермери, можуть зашкодити їхньому бізнесу, Фено сказав «цього тижня».

Фермери повинні відповідати певним умовам, щоб отримати субсидії ЄС, включаючи вимогу відвести 4% сільськогосподарських угідь під «непродуктивні» території, де природа може відновитися. Це можна зробити, залишивши землю під паром.

«На даний момент Комісія розглядає різні варіанти, які могли б відповісти на деякі занепокоєння, висловлені фермерами», — сказав Reuters офіційний представник ЄС, відмовившись коментувати, чи включають ці варіанти внесення змін до правил використання парових земель.

Виконано за допомогоюDisqus