Бельгійські фермери на знак протесту хочуть заблокувати морський порт

Бельгійські фермери, обурені зростанням витрат, екологічною політикою Європейського Союзу та дешевим імпортом продуктів харчування, планують з вівторка заблокувати під’їзні дороги до контейнерного порту Зебрюгге в Бельгії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на фінансовий щоденник De Tijd.

У понеділок бельгійські фермери перекрили автомагістралі на півдні Бельгії та припаркували трактори біля парламенту ЄС у Брюсселі.

Протестувальники планують перекрити доступ до порту Північного моря, другого за величиною в країні, щонайменше на 36 годин з 14:00 за центральноєвропейським часом (13:00 за Гринвічем).

Reuters: Франція наполягатиме на пом’якшенні екологічних норм ЄС, щоб заспокоїти фермерів

Читати також

Фермери також ускладнили рух поблизу голландського кордону на шосе E19 у вівторок вранці, коли колона тракторів прямувала до портового міста Антверпен.

У вівторок прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо збирається зустрітися з асоціаціями фермерів.

Останніми тижнями фермери по всій Європі, включаючи Німеччину, Польщу, Румунію та Францію, протестували через те, що вони називають надмірною бюрократичною тяганиною, високою вартістю палива та недобросовісною конкуренцією внаслідок ліберальної торгової політики Європейського Союзу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus