Поляки розпочали повну блокаду пункту пропуску Дорогуськ

Польські фермери почали повну блокаду пункту пропуску «Дорогуськ».

Про це повідомляє польське видання Farmer.pl.

«По всій країні тривають протести фермерів. Сьогодні в Дорогуську заблоковано прикордонний пункт. Йдеться про повну блокаду — під час демонстрації не будуть пропускати жодні автомобілі», — пише видання.

В акції протесту беруть участь фермери, шахтарі, водії та бджолярі. Останні заявляють про «катастрофічну ситуацію», спричинену імпортом меду з України, начебто він не тільки знизив закупівельні ціни, а й призвів  до того, що оптовики не хотіли купувати мед польських виробників. 

В Державній митній службі України також попередили про блокування руху на цьому пункті пропуску.

«У неділю, 18 лютого, очікується повне блокування руху для вантажних транспортних засобів в обох напрямках. Для цього до польсько-українського кордону прямують фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції, які мають намір взяти участь у масштабній акції протесту», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, поліція Польщі з’ясовує подробиці інциденту, який стався в неділю, 11 лютого, перед кордоном з Україною в Дорогуську. За даними відомства, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Виконано за допомогоюDisqus