Мінагро оприлюднило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України

Міністерство аграрної політики та продовольства розробило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України. Вона передбачає довести потенціал виробництва вітчизняної агропродукції до 200 млн т, а зернових і олійних культур — до 150 млн т.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Досягнення зазначених показників може дозволити майже вдвічі збільшити обсяги експортних поставок української сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, готових продуктів харчування», — йдеться в документі.

Читайте також: Україна представила план зростання виробництва зернових та олійних до 150 млн т

Нарощування виробництва рослинницької продукції в Україні стимулюватиме розвиток тваринництва та супутнє виробництво кормів та інших харчових продуктів (білків, спецжирів, глютену, молочної продукції, м'ясної продукції тощо). Також перспективним напрямом просування продукції АПК на зовнішніх ринках автори стратегії вважають виробництво self-brand — продукції для глобальних торговельних мереж і виробників продуктів харчування.

Найбільшими інвестиційними сегментами в міністерстві вважають:

  • «зелену» енергію та логістику (біометан, іригаційні системи, елеватори, «зелену» аграрну логістику);
  • виробництво готової продукції (фрукти, овочі та продукти їх переробки;
  • молоко й молочна продукція, м'ясна продукція);
  • виробництво техніки й ресурсів (засоби захисту рослин, азотні та комплексні добрива, сільськогосподарські продукти);
  • виробництво техніки й ресурсів (засоби захисту рослин, азотні та комплексні добрива, сільськогосподарські добрива); виробництво техніки.

«З огляду на такі перспективи пріоритетними будуть програми розвитку виробничої, ринкової та логістичної, зокрема й гідромеліоративної інфраструктури, проєкти з глибокої переробки сільськогосподарської продукції», — йдеться в документі.

Нагадаємо, Україна протягом 10 років після перемоги у війні з росією планує збудувати 8 заводів, які вироблятимуть сільськогосподарську техніку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus