До кінця 2024 року реєстрацію сільгосптехніки планують передати до МВС

До кінця 2024 року Держпродспоживслужба планує передати повноваження з реєстрації сільськогосподарської техніки до Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук під час підбиття підсумків роботи за 2023 рік, пише Укрінформ.

«У серпні минулого року спеціальна міжвідомча робоча група розглянула та прийняла рішення, що функції реєстрації сільськогосподарської техніки не мають входити до компетенції нашого органу, тому мають бути передані до Міністерства внутрішніх справ. До кінця цього року ми плануємо передати ці не притаманні нам функції МВС», — сказав Ткачук.

За його словами, для цього необхідно прийняти відповідний закон, проєкт якого вже розробляється спеціалістами служби та дотичних відомств.

Читайте також: Окупанти погрожують відбирати сільгосптехніку у аграріїв, які не мають паспортів рф — ЦНС

«Сьогодні існує складна законодавча база стосовно реєстрації сільськогосподарської техніки, там дуже багато нормативів, наказів та підзаконних актів. Тож ми потребуємо суттєвих змін законодавчого поля. Ми плідно співпрацюємо з МВС, намагаємося створити нову процедуру реєстрації, яка буде врегульована одним законом. Наша мета — організувати облік усіх транспортних засобів в єдиному реєстрі та під «дахом» одного міністерства, що дозволить уникнути різних маніпуляцій у цій сфері», — додав Ткачук.

За його словами, Держпродспоживслужба за минулий рік розглянула та реалізувала понад 75 тис. звернень про реєстрацію сільгосптехніки, а також видала необхідну кількість посвідчень трактористів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus