Весняна кампанія із продажу сільгосптехніки в сезоні-2024 значно активніша, ніж у попередньому — думка

Весняна кампанія із продажу сільгосптехніки в сезоні-2024 є значно активнішою, ніж у попередньому сезоні. Аграрії активніше купують нове обладнання та удосконалюють техпарк. Насамперед це зумовлено кращою ситуацією зі збутом та ціноутворенням сільгосппродукції та привабливим фінансуванням від ЄБРР, а також пільговим кредитуванням 5-7-9%.

Про це йдеться у матеріалі «Посівна 2024: плануємо не прибутки, а вижити на ринку» на Kurkul.com.

«У сегменті малого бізнесу програма «5-7-9%» у 2023 році стала домінуючою, якщо порівнювати з іншими кредитними продуктами за ринковою ставкою. Їх частка в портфелі банку сягає 95%. Якщо подивитися на середній бізнес, то фінансування таких клієнтів за програмою «5-7-9%» становить приблизно 55–60%. А от переважна більшість великого бізнесу кредитувалася за ринковою ставкою», — повідомили в ПУМБ.

Найбільше фермери сьогодні купують техніку та знаряддя для весняно-польових робіт та сівби, кажуть дилери.

Читайте також: Контінентал оновив свій парк сільськогосподарської та спецтехніки

«Особливо активно купують зернові та просапні сівалки, культиватори та передпосівні агрегати для обробітку ґрунту, лущильники та зубові борони для закриття вологи», — зазначив заступник генерального директора зі збуту техніки «Тайтен Машинері Україна» Дмитро Баранов.

Нагадаємо, Уряд запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 8 березня. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus