Окупанти погрожують відбирати сільгосптехніку у аграріїв, які не мають паспортів рф — ЦНС

В тимчасово окупованих районах Запорізької області почав роботу «держтехнагляд» — фейкова структура, яка займається ревізією техніки. Окупаційна адміністрація вже повідомила аграріям, що не переоформлена сільгосптехніка буде вилучатись.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Щоб переоформити сільгосптехніку, необхідно не лише пройти техогляд, а й отримати посвідчення водія російського зразка. Для цього треба мати паспорт рф. Таким чином, фермер має отримати громадянство рф, інакше техніка буде вилучена, зазначають в ЦНС.

Читайте також: Окупанти хочуть націоналізувати птахофабрику на Луганщині — ЦНС

«При цьому, росіяни здають вилучену техніку в лізинг іншим «більш лояльним» фермерам. Тобто платять за вірність краденими машинами», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на підконтрольних російським окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, особливо зернових, впроваджують автоматизовані системи федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як «россельхознадзор»). 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus