Українські селекційні компанії можуть гідно конкурувати як на внутрішньому ринку, так і на іноземних — думка

Сьогодні на ринку є достойні українські компанії з потужною селекційною базою та якісним посівним матеріалом, який гідно конкурує як між собою, так і з закордонною селекцією, вважає менеджер з продажу компанії ВНІС (Всеукраїнський науковий інститут селекції) Віктор Пархомчук.

«Найважливішими якостями гібридів кукурудзи на сьогодні є потенціал врожайності, швидка вологовіддача, стійкість до стресових факторів та якісні показники зерна. Для соняшнику — це висока врожайність, адаптивність до умов вирощування, олійність, стійкість до нових рас вовчку та хвороб», — зазначає фахівець.

За його словами, широка лінійка гібридів компанії дозволяє обрати саме той гібрид, який підійде до конкретних умов господарства.

Керівник та власник ПОСП «Іванівське» Юрій Пирятинський зауважив, що ще одним не менш важливим моментом є ціна.

«В умовах, коли господарства затягують пояси й намагаються економити, ціна на вітчизняне насіння набагато приємніша, а результат однаковий. То для чого платити більше? Цьогоріч компанія ще запустила програму відстрочення платежу, якою я скористався і вже отримав насіння», — розповів фермер.

Читайте також: Експорт насіння гібридної кукурудзи з України у вартісному виразі збільшився більш як в 1,5 рази — ІАЕ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus