Уряд спростив ввезення в Україну незареєстрованих сортів насіння для селекційної роботи

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 917, якою виконуються євроінтеграційні зобов’язання України про надання можливості підприємцям використовувати невелику кількість насіння і садивного матеріалу незареєстрованих сортів для наукових цілей або селекційної роботи.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Зокрема встановлюється відповідна процедура видачі або відмови, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням.

«Також затверджується форма заяви про видачу підтвердження та ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення, селекційних, дослідних робіт і їх експонування», — йдеться у повідомленні.

Контроль за використанням зразків насіння і садивного матеріалу здійснюється Держпродспоживслужбою.

Читайте також: Україна збільшила у 2023 році експорт насіння зернових та олійних культур — Інститут аграрної економіки

Попередню постанову № 691 від 2016 року, якою врегульовувався порядок видачі Держспоживслужбою підтверджень на ввезення та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу Кабінет Міністрів визнав такою, що втратила чинність.

Нагадаємо, у червні 2023 року Уряд спростив процедуру сертифікації насіння в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus