За Сольського внесли заставу у розмірі 75 млн грн — адвокат

За міністра агрополітики Миколу Сольського внесли заставу у розмірі 75,7 млн грн, повідомив Суспільному його адвокат Назар Кульчицький. 

«Миколу Сольського звільнено з-під варти і він продовжує виконувати повноваження Міністра аграрної політики та продовольства України», — повідомили в міністерстві.

Тепер Сольський зобов'язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не відлучатись з Києва, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет. Міністрові також заборонили спілкуватися зі своїм заступником, який теж проходить підозрюваним у справі про заволодіння державними землями.

Читайте також: Готові взяти на поруки — Сольський заявив про підтримку аграрних асоціацій

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • 25 квітня Сольський написав заяву про звільнення з посади міністра агрополітики.
  • Суддя задовольнив клопотання прокурора та застосував до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 24 червня 2024 року із заставою у 75,7 млн грн.
Виконано за допомогоюDisqus