Жнива на півдні почнуться аномально рано, якщо не буде опадів — Кормишкін

На полях «‎Південної аграрно-експортної компанії» (ПАЕК) пшениця та ячмінь вже викинули колос. Як зазначає власник агрохолдингу Юрій Кормишкін, якщо не буде опадів, то до жнив потрібно бути готовими уже в кінці травня.

«На півдні Миколаївщини пшениця та ячмінь викинули колос. Це говорить про те, що при сприятливих умовах, а це хоча б один дощ на 20-30 мм, жнива розпочнуться в першій декаді червня. У разі відсутності дощів — протягом декількох тижнів. Тобто жнива можуть розпочатись аномально рано — в кінці травня», — зазначив Кормишкін.

Як повідомили в компанії, в цьому сезоні практично усі озимі культури пришвидшили свою вегетацію в середньому на 3-4 тижні, що з точки зору агрономії є вкрай багато.

Зміни клімату, як вбачають агрономи ПАЕК, можуть призвести до глобального перегляду структури посівів в регіоні та виведення нових сортів культур адаптованих до сучасних кліматичних умов.

Читайте також: В Україні починає квітнути ріпак. Як це вплине на майбутній врожай та як проходить посівна 2024 у світлі аномальної квітневої «спеки»

Виконано за допомогоюDisqus