Bloomberg: Посушлива погода в провідному зерновому штаті Австралії викликає занепокоєння щодо врожаю

Згідно з щомісячним галузевим звітом, стійка суха погода в деяких районах Західної Австралії викликає занепокоєння щодо перспектив майбутнього сезону, оскільки триває посівна кампанія, пише Bloomberg.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Фермери в північних і східних регіонах вирощування відмовляться від запланованих посівів і залишать деякі поля під паром, якщо протягом наступних двох тижнів не підуть дощі, повідомляє Зернова промисловість Західної Австралії (Grains Industry of Western Australia). Штат є найбільшим виробником зерна в країні.

Австралія є великим експортером зернових, від пшениці до ячменю, і будь-який вплив на виробництво може призвести до деякого звуження ринку і зростання цін. Ф'ючерси на пшеницю нещодавно зросли до найвищого рівня з серпня через посушливу погоду, в той час як війна продовжує загрожувати поставкам в інших регіонах.

«Вологість ґрунту в цьому році історично дуже суха, і невеликі опади або всмоктуються, як губка, або випаровуються, не встигнувши просочитися», — зазначили в промисловій групі Західної Австралії.

Більшість регіонів Західної Австралії засіяли понад 50% запланованих площ, але відсутність дощів у найближчі тижні може скоротити посівні площі на кілька сотень тисяч гектарів, заявили в асоціації. Однак ситуація може змінитися в інший бік на таку ж величину, якщо випаде достатня кількість опадів.

Асоціація знизила оцінку посівних площ під пшеницею у 2024 році до 4,7 млн га порівняно з квітневим прогнозом у 4,96 млн га. Прогнози щодо загального посіву зернових були знижені до 8,5 млн га з 8,6 млн га.

За прогнозами USDA врожай пшениці в Австралії у 2024/25 МР буде на рівні 29 млн т, що на 3 млн т більше, ніж у 2023/24 МР.

Виконано за допомогоюDisqus