В Міноборони пояснили, як відбуватиметься мобілізація сільгосптехніки

Залучення транспорту під час мобілізації здійснюється ТЦК, центральним управлінням або регіональними органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів України на підставі рішень місцевих державних адміністрацій і оформлюються відповідними розпорядженнями, розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних сил України та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами, у тому числі водними та технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка», — розповів він. 

За його словами, повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації. Приймання передачі мобілізованих транспортних засобів та їх повернення після оголошення демобілізації, здійснюється на підставі актів приймання-передачі, в яких зазначаються відомості про власників, технічний стан, залишкову вартість та інші необхідні відомості, що дають змогу ідентифікувати транспортні засоби, додав Лазуткін.

Читайте також: Уряд змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, списки затверджуватиме Міноборони

Виконано за допомогоюDisqus