До списку виробників української сільгосптехніки, за купівлю якої можна отримати компенсацію, додали ще 20 компаній

Аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки 64 українських виробників, повідомило Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

До оновленого Переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. Загалом в переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 виробників.  

«Програма 25% компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробника — одна зі складових нашої політики «Зроблено в Україні», яка спрямована на підтримку українського виробника та стимулювання попиту на вітчизняну продукцію. На сьогодні аграрії можуть отримати часткову компенсацію за куплену сільгосптехніку вже 64 виробників — це майже 7 тисяч номенклатурних позицій. І завдяки цьому оновити парк техніки, підвищити продуктивність виробництва, стати більш конкурентоздатними на ринку. Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко. 

За підрахунками Міністерства економіки, цієї суми вистачить для підтримки близько 4 000 аграріїв.

Читайте також: Аграрії зможуть отримувати компенсацію за придбану українську сільгосптехніку через ПУМБ

  • На початку квітня в Україні запустили програму компенсацій за сільгосптехніку українського виробництва.
  • Міністерство економіки включило в оновлений перелік української техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується, 2 289 позиції 44 виробників.
Виконано за допомогоюDisqus