24 травня 2024, 10:03, Україна

Уряд встановив знижку на залізничні перевезення агропродукції для територій, на яких тривають бойові дії

Уряд прийняв пільгові тарифи на залізничні перевезення агропродукції для територій, на яких тривають бойові дії, повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

17 травня постановою №581 Кабмін прийняв зміни до тарифів на перевезення. Відтепер встановлено знижку у розмірі 30% для експортних перевезень сільськогосподарської продукції, що відвантажується зі станцій, розташованих на територіях активних та можливих бойових дій.

«Аграрії Донеччини опинились у складних обставинах через втрату звичайних логістичних ланцюгів для транспортування своєї продукції, тому така державна допомога забезпечить необхідну підтримку», — зазначив Філашкін.

Читайте також: Урожай з під обстрілів: аграрії прифронтових областей просять знизити залізничні тарифи. Що про це думають в УЗ? 

  • Наприкінці 2023 року аграрії Харківської області звернулися до місцевої влади з проханням зрівняти для них вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом з західними регіонами.
  • Голова ради директорів Agromino Петр Крогман заявляв, що частковою компенсацією додаткових витрат — логістичних і пов’язаних з війною — було б встановлення більш низьких тарифів для аграріїв, які відвантажують свою продукцію з залізничних станцій, розташованих в 100-кілометровій зоні від кордону з росією чи лінії бойових дій.